Ker bo ta petek, 19. 3. 2021, vreme spet po žabje lepo, vas vabimo, da se nam pridružite. Ob vznožju Jošta se dobimo okrog 18. ure, zaključimo pa najkasneje do 20.30. S seboj imejte svetilko, vedro ter nepremočljiva oblačila in obutev. Tudi v petek bo za okrepčilo poskrbel Dom na Joštu in to kar pod Joštom.  

Že prejšnji petek zvečer so pod Joštom žabe imele svatbo, saj je bilo vreme zanje čudovito– dokaj toplo in dež. Čez cesto smo prenesli več kot 1000 žab, med katerimi so prevladovale navadne krastače, nekaj pa je bilo tudi rjavih žab, in sicer rosnic in sekulj. Pri tem je sodelovalo med 60 in 70 prostovoljcev. Najbolj navdušeni so bilo otroci  – nekateri od njih so s ponosom poudarili, da so žabicam pomagali že lani ter bodo tudi v bodoče še prišli. Verjamemo, da bodo ti otroci razvili pozitiven odnos do narave, ki ga bodo gojili tudi kasneje v življenju.

Pri organizaciji je zelo pomembno sodelovanje različnih skupin, tako poklicnih naravovarstvenikov kot ljubiteljev narave – Joštarjev, in Mestne občine Kranj, kjer vsak prispeva pomemben delež k uspešni organizaciji dogodka.